Premier League voorspellingen

Home » Voetbal voorspellingen » Premier League voorspellingen

Ben je benieuwd naar wat er deze week gaat gebeuren in de Premier League? Dan is deze pagina iets voor jou! Hier vind je de aankomende wedstrijden en odds van de bookmakers. Bovendien vind je links naar onze nieuwste Premier League voorspellingen. Alvast een fijne wedstrijd!

  Premier League Voorspellingen
  De beste Premier League voorspellingen vind je natuurlijk op GoalZone.nl!

  Premier League voorspellingen: wat kun je verwachten?

  Allereerst willen we iets duidelijk maken: wij kunnen niet de uitslagen van alle wedstrijden goed verspellen. Sterker nog, we weten niet zeker of we meer wedstrijden goed hebben dan we er fout hebben. Voetbal is een sport en geen wetenschap, dus er is geen formule die je altijd de juiste antwoorden zal geven.

  Toch kan het leuk zijn om te proberen te voorspellen wie een wedstrijd gaat winnen, of wat de stand gaat worden. Wij doen dat aan de hand van allerlei verschillende soorten data. De belangrijkste data die we hiervoor gebruiken zijn de odds van bookmakers. Zij hebben mensen in dienst die teams analyseren en bepalen kansen voor uitkomsten van wedstrijden. De odds geven dus veel informatie over wat de kans is dat een bepaald team gaat scoren of de wedstrijd gaat winnen.

  Wanneer publiceren wij onze voorspellingen?

  We proberen onze Premier League voorspellingen altijd ruim voor aanvang van de wedstrijden te publiceren. Met ruim voor de wedstrijd bedoelen we dan minstens 24 uur voor het startsignaal. Op die manier heb je nog genoeg tijd om je voor te bereiden op de wedstrijd.

  In de Premier League worden op bijna alle dagen van de week wel wedstrijden gespeeld. Niet alleen in het weekend maar ook doordeweeks vinden er wedstrijden tussen de clubs plaats. Houd daarom deze pagina met Premier League voorspellingen goed in de gaten voor de wedstrijd begint. Als je een dag van tevoren kijkt zul je waarschijnlijk de voorspellingen al zien staan.

  Wat is de Premier League?

  De Premier League is de hoogste voetbalcompetitie van Engeland. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met wat de Eredivisie in Nederland is. De Premier League staat er echter bekend om het hoge niveau voetbal wat er wordt gespeeld. Met clubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en nog vele andere grote namen begrijp je vast dat het voetbal van hogere kwaliteit kan zijn dan in de Nederlandse Eredivisie.

  De Premier League in haar huidige vorm bestaat eigenlijk nog niet zo lang. Het is de opvolger van de Football League First Division, die al in 1888 werd opgericht. De oprichting van de Premier League volgde uit een plan om het niveau van voetbal in Engeland op te krikken. In 1992 was het dan zo ver. De FA Premier League werd opgericht en startte het eerste seizoen met 22 clubs.

  Wie heeft de Premier League het vaakst gewonnen?

  De club die het vaakst kampioen in de Premier League is geworden is Manchester United met 20 titels. De club wordt op de voet gevolgd door Liverpool met 19 kampioenschappen. Daarna volgt op enige afstand Arsenal welke 13 keer de beker heeft gewonnen. Deze getallen gelden overigens wel voor de volledige geschiedenis van de Premier League, dus van 1889 tot 2021.

  ClubAantal Premier League Kampioenschappen (1889-2021)
  Manchester United20
  Liverpool FC19
  Arsenal FC13
  Everton FC9
  Manchester City7
  Aston Villa7
  Sunderland AFC6
  Chelsea FC6
  Newcastle United4
  Sheffield Wednesday4
  De 10 clubs die het vaakst de Premier League hebben gewonnen (1889 tot 2021, bron: Statista)

  Een leuk feitje is dat de periode van het jaar 2000 tot 2010 wordt ook wel de periode van de “big four” genoemd. De eerste vier plekken werden in die jaren gedomineerd door de clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United. In 2009 lukte het Manchester City en Tottenham om zich tussen de gevestigde orde te wurmen en kwam er meer variatie in de stand van de competitie.