Wat is een Freebet?

Home » Wat is een Freebet?

Je wilt beginnen met geld inzetten op wedstrijden, maar weet niet zo goed hoe je moet beginnen. Er zijn zoveel termen en wat betekenen die nu allemaal? In dit artikel zullen we de Freebet bespreken.

Freebet

Een freebet is zoals de naam al doet vernoemen eigenlijk een gratis weddenschap. Je betaalt dus geen geld om te kunnen wedden. De weddenschap wordt betaald door de bookmaker en jij kiest vervolgens de weddenschap uit. De winst krijg je uitgekeerd.

Gratis weddenschap vs risicovrije weddenschap

Bij een gratis weddenschap (freebet) wordt de inzet betaald door de bookmaker. Bij een risicovrije weddenschap betaal je zelf de inzet. Het voordeel hiervan is dat je de inzet + winst krijgt uitgekeerd bij een gewonnen weddenschap. Bij een freebet is dit niet het geval. Je ontvangt dan de winst – inzet, de inzet gaat weer terug naar de bookmakers.

Consequenties van de uitkomsten

Stel de quoteringen van een 1×2 wedstrijd staan op 1,5 (1), 2,5 (x), 1,8 (2). Uiteindelijk wint het thuisteam. Wanneer je de uitkomst van de wedstrijd goed voorspeld hebt bij een inzet van 10 euro, dan levert de weddenschap dus 15 euro op. De inzet is echter betaald door de bookmaker, dus het te ontvangen bedrag is dan 5 euro.

Er kleven ook nadelen aan freebets. Om het gewonnen bedrag uitbetaald te krijgen moet je namelijk een bepaald bedrag op je account hebben staan en meespelen bij meerdere weddenschappen. Dit kan verschillen per bookmaker. Sommige bookmakers gebruiken de freebets namelijk ook als lokkertje: je hoeft dan geen geld op je account te zetten voor het gokken. Als je echter de winst uitgekeerd wilt krijgen zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Lees dus altijd goed de voorwaarden voordat je een account aanmaakt bij een bookmaker!

Voordelen van freebets

Het grootste voordeel van een freebet is natuurlijk dat je zonder eigen inzet kan beginnen met wedden en dat het je niets kost als je een wedstrijd verkeerd voorspeld hebt. Dit is natuurlijk een mooi opstapje naar de echte wed-wereld!

Ook bestaande klanten kunnen een freebet aangeboden krijgen. Dit kan een mooie bonus zijn!

Voordelen freebet voor bookmakers

Voor bookmakers hebben freebets natuurlijk ook veel voordelen. Zo kunnen ze bepaalde wedstrijden in de schijwerpers zetten zodat er meer op gewed gaat worden.

Ook is het het ideale middel om nieuwe klanten te trekken en al bestaande klanten een Premium account te laten aanschaffen.

Read More

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.